Lisää uusi taistelu Botongin oven alla! Symantecin yritysliiketoiminta voitti virallisesti 10,7 miljardia dollaria

Yhdysvaltain osakemarkkinoiden sulkemisen jälkeen torstaina Broadcom ilmoitti virallisesti ostavansa Symantecin yritysliiketoiminnan 10,7 miljardin dollarin käteisellä.

On todettu, että ilmoituksen jälkeen Broadcomin osakkeet nousivat 1% tuntikaupassa; Symantecin osakkeet keskeytettiin kaupan päättymisen jälkeen, mutta nousivat 5%, kun kauppa jatkui muutamassa tunnissa.

Broadcom on tehnyt yritysostoja monien vuosien ajan. Yhtiö yritti ostaa siruvalmistajaa Qualcommia yli 100 miljardilla dollarilla, mutta se päättyi epäonnistumiseen, koska Yhdysvaltain presidentti Trump puuttui asiaan ja esti kaupan. Sen jälkeen Broadcom osti ohjelmistoyrityksen CA Technologyn lähes 19 miljardilla dollarilla. Kauppa CA Technologyn kanssa auttoi Broadcomia saavuttamaan liiketoiminnan monipuolistumisen.

Kauppa on toiseksi suurin panos ohjelmistoille sen jälkeen, kun Broadcom osti CA Technologyn.

Broadcom sanoi, että yrityskaupan odotetaan tuottavan 2 miljardia dollaria jatkuvia tuloja, ja sen odotetaan saavuttavan yli miljardin dollarin toimintakustannussynergiat 12 kuukauden kuluessa toteutumisesta.

Symantec kertoi lausunnossaan, että kaupan odotetaan valmistuvan vuoden 2019 loppuun mennessä.

Itse asiassa on ollut huhuja uutisista, että Broadcom haluaa ostaa Symantecin. Heinäkuun puolivälissä tehtyjen raporttien mukaan Broadcomin yritysosto Symantecin kauppaneuvotteluista on kuitenkin lopetettu johtuen kauppahintojen eroista. Ennen neuvottelujen päättymistä viime kuussa Broadcom oli keskustellut koko Symantec-yhtiön ostosta.

Neuvottelujen päättymisen jälkeen osapuolet jatkoivat keskusteluja ja Broadcom mukautti Symantecin oston keskittymään yritystä palvelevan Symantecin yritystoiminnan hankkimiseen.

Sähköposti: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966LISÄTÄ: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.