Etelä-Korean puolijohdetuotanto ja vienti molemmat ylittivät viime vuonna, mutta vientikiintiöt putosivat

Businesskorean mukaan puolijohdeteollisuuden tarkkailijat ennustivat aiemmin tänä vuonna, että Korean puolijohdeteollisuus hidastuu vuonna 2019.

Kauppa-, teollisuus- ja energiaministeriön ja Korean kansainvälisen kaupan järjestön 4. marraskuuta julkaiseman tiedon mukaan Etelä-Korean puolijohdetuotanto ja -vienti kuitenkin ylittivät edellisen vuoden tämän vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana, ja puolijohdevienti on ollut siitä lähtien Heinäkuu. Kasvu on saavutettu neljä peräkkäistä kuukautta.

Erityisesti Etelä-Korean puolijohteiden kokonaisvienti oli 25. lokakuuta alkaen 2557,2 tonnia, mikä on 16% enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona, mikä vastaa neljän kuukauden kasvua. Samanaikaisesti viennin kumulatiivinen määrä oli tänä vuonna 29 834,1 tonnia, mikä on 5,2% enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Erityisesti heinäkuusta lähtien kuukausittainen vienti on kasvanut kaksinumeroisena.

Puolijohdeviennin jatkuvan kasvun myötä puolijohdetuotanto kasvaa edelleen. Korean tilastotoimiston raportin mukaan puolijohdetuotanto kasvoi tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 8,3% viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Ensimmäinen vuosineljännes kasvoi 7,9% ja toinen neljännes kasvoi 7,3%.

Alan asiantuntijoiden mukaan tämä voi johtua korealaisten siruvalmistajien "ylimääräisestä palkkiosta" maailmanmarkkinoilla, joilla vienti voi kasvaa, kun globaalit elektroniikkayritykset säätävät puolijohdevarastojaan.

On kuitenkin syytä huomata, että Korean puolijohdevienti on vähentynyt suhteessa tuotannon ja viennin kasvuun. Tämä johtuu pääasiassa muistien, kuten Samsung Electronicsin ja SK Hynixin DRAM- ja NAND-flash-muistien, hintojen voimakkaasta laskusta, mikä johti Korean puolijohdeviennin jyrkkään laskuun.

Tiedot osoittavat, että Etelä-Korean puolijohteiden vientitulot olivat tänä vuonna 78,765 miljardia dollaria, mikä on 26,3% vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Jotkut ammattilaiset ennustavat kuitenkin, että Etelä-Korean puolijohteiden vientitulot kasvavat merkittävästi tänä vuonna.

Sähköposti: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30522540LISÄTÄ: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.