Samsung luopui itse kehitetystä CPU-ytimestä ja ottaa tulevaisuudessa käyttöön ARM: n julkisen version arkkitehtuurin.

MSPoweruserin mukaan 3. marraskuuta Samsung on luopunut itse kehitetystä prosessorin ytimestä ja kääntyy tulevaisuudessa täysin ARM: n julkisen version arkkitehtuuriin.

Lisäksi Samsung sulkee Yhdysvaltojen Texasin työvoimalautakunnalle toimittamien asiakirjojen mukaan Austin Semiconductor -tehtaan tutkimus- ja kehitysosaston ja irtisanoo noin 290 työntekijää. Lomautukset astuvat voimaan 31. joulukuuta.

Samsungin edustaja Michele Glaze sanoi, että muutto oli päätös asianomaisen liiketoiminnan arvioinnin jälkeen. Austinin tehtaan muut 3 000 työntekijää eivät olleet lomautussuunnitelmassa, eikä Austinin tehtaalla ole muita vaikutteita. Samsung kunnioittaa kaikkia työntekijöitä, ja irtisanotut työntekijät ovat saaneet ennakkoilmoituksen ja saaneet asianmukaiset uudelleensijoittamiset ja korvaukset.

Michel Graz huomautti lisäksi, että tämä päätös tehtiin sen varmistamiseksi, että Samsungin tulevaisuuden liiketoiminta voi pysyä kilpailukykyisenä. Tällä hetkellä Qualcomm tuottaa jonkin verran parempaa suorituskykyä, pienempi tehopiirejä. Sitä vastoin Exynosin suorituskyky on hieman heikompi.

Jos jatkat itse kehitetyn CPU-ytimen käyttöä, Exynos 9830 voi edelleen jäädä jälkeen Opteron 865 -vertailusta benchmarkingissa. Siksi on ilmoitettu, että Samsung käyttää ARM: n korkean suorituskyvyn ydintä Exynos SoC -piireissä. Tulevaisuudessa Exynos 9830 voi käyttää neljää Cortex-A77-ydintä.

Samsungin jo julkaistut piirisarjat (kuten Exynos 990) kuitenkin käyttävät todennäköisesti edelleen Samsungin itse kehittämää prosessorin ydintä, ja tulevaisuuden mallit luottavat ARM-ytimeen. Kuten kilpailija Huawei, myös yrityksen Kirin 990- ja Kirin 990 5G -versiot käyttävät ARM: n Cortex-A76-ydintä.

Moor Insights and Strategy -yrityksen analyytikko Patrick Moorhead kertoo, että vaikka Samsungilla onkin voimakkaita siruja, virrankulutus on edelleen suuri ongelma.

Vuosien varrella Samsung on investoinut noin 17 miljardia dollaria tutkimus- ja kehityshankkeisiinsa Austinin kampuksella. Nykyisessä vaikeassa tilanteessa paras ratkaisu on kuitenkin luopua puiston itse kehittämästä CPU-ytimestä.

On syytä mainita, että vuonna 2021 kaikkien suurten valmistajien prosessorit ovat kehittyneet äärimmäiselle tasolle samalla lähtöviivalla, tällä hetkellä GPU on erityisen tärkeä. Tilanne paranee tulevaisuudessa, kun Samsung on aiemmin ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä AMD: n kanssa. Raportin mukaan Samsung saattaa markkinoida AMD GPU -teknologiaa käyttävän matkapuhelimen vuonna 2021.

TSMC vetää kuitenkin jatkuvasti Samsungin puolijohteiden valmistusprosessia, mikä on myös piilotettu vaara. Vaikka 5nm: tä ei ole vielä valmistettu massatuotantona yhdistettynä nykyisiin tiedotusvälineisiin, voidaan arvioida, että Samsung jää edelleen TSMC: n jälkeen. Ainoa toivo asetetaan 3nm: lle, jonka odotetaan olevan massatuotanto vuonna 2021.

Sähköposti: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30522540LISÄTÄ: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.