Micron, SK Hynix ja Western Digital molemmat leikkaavat tuotantosiruja, Samsung: En leikkaa tuotantoa

BusinessKorean mukaan muistisirunvalmistajat, kuten Micron Technology, SK Hynix ja Western Digital, ovat ilmoittaneet vähentävänsä tuotantoa globaalin kysynnän laskiessa. Sen sijaan Samsung Electronics sanoi, että se ei vähentäisi muistisirun tuotantoaan, vaan vastaisi pikemminkin muuttuvaan markkinaympäristöön lisäämällä tuotantolinjojensa tehokkuutta.

Samsung Electronicsin päätökseen on kaksi pääasiallista syytä.

Ensinnäkin se liittyy hintoihin liittyvästä monopoliasemasta. Suurimmat maailmanlaajuiset muistisirunvalmistajat, kuten Micron Technology ja SK Hynix, ovat ilmoittaneet aikovansa vähentää tuotantoa, ja Samsungin käyttäytyminen vähentämättä jättämistä pidetään tapana vakauttaa hinnat.

Itse asiassa asiaa koskeva oikeusjuttu on vireillä. Yhdysvaltain lakiasiaintoimisto HagensBerman teki huhtikuussa 2018 oikeudenkäynnin Kalifornian pohjoisalueelle väittäen, että Samsung Electronics, SK Hynix ja Micron Technology nostivat DRAM-sirujen hintaa käyttämällä 95% niiden markkinaosuudesta ja rajoitettua tuotantoa. Asianajotoimisto teki samanlaisen oikeusjutun vuonna 2006, jossa vastaajan on maksettava 300 miljoonaa dollaria.

Toiseksi Samsungin päätös perustuu sen tekniseen paremmuuteen. Jopa vähentämättä sirujen määrää tietoisesti, korkeammat mikrovalmistustasot voivat johtaa pienempiin satoihin. Tämä johtuu siitä, että korkeammat mikrovalmistustasot johtavat pienempiin saantoihin ja vaativat enemmän aikaa sirujen tuotantoon.

Lisäksi korkeammat mikrovalmistustulokset lisäävät sirujen tuotantoa ja kustannustehokkaampia tuloksia samalla kiekkojen syötöllä. Puolijohteiden maailmanmarkkinahintojen laskiessa mikrotuotantoon perustuvat kustannusten alennukset ovat entistä tärkeämpiä puolijohdevalmistajille.

Kustannuskilpailukyvyn kannalta Samsung Electronics on jo asettanut paikkansa teollisuudessa. Tämän vuoden toisella neljänneksellä sen puolijohdeliiketoimintayksikön liikevoittomarginaali oli 21,1%. Vertailun vuoksi yksikön liikevoittomarginaali oli 55,1% vuoden 2018 toisella neljänneksellä, kun taas SK hynixin liikevoittomarginaali laski 53,7%: sta 9,9%: iin.

Sähköposti: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30522540LISÄTÄ: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16, Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.